Minulla alkoi tänään siis se paljon odotettu kesäloma! Tai no loma loppuu heti huomiseen, kun sinne töihin menen, mutta kuitenkin saa olla kotona ja kaikkea. :)

Retu oli taas kasvanut (ja mielestäni myös hieman lihonut, vaikka äiti kiistääkin tämän lihomis asian) tavattomasti noitten muutaman päivän aikana. Remmissäkin osataan kulkea jo pitkiä matkoja samalla lailla, kuin isotkin koirat.

Ja onhan tuo kossi oppinut sitten senkin, että VAIN ja AINOASTAAN paperille kannattaa pissata. Se ei välttämättä ulkona käydessä tee tarpeitaan ollenkaan ja sitten, kun päästään sisälle niin äkkiä paperille pissalle. Aluksi se oli huvittavaa (Retu on siis tehnyt tuota "vain paperille pissaamista" tässä nyt about viikon verran), mutta nyt pitää ruveta jo toimenpiteisiin, kun siitä rupeaa tulemaan paha tapa. Joten nyt sitten sisälle pissaamista ja kakkaamista ei huomioida mitenkään, mutta ulos tarpeiden tekemisestä kehutaan kamalasti. Toivottavasti auttaa. Saataisiin koira tekemään sitten tarpeitaan ulos eikä sisälle. :D

Kynnetkin tuli leikattua tänään. Tällä kertaa leikkasin kaikkien tassujen kynnet kerralla. Nyt alkaa näyttämään siltä, että ollaan vahvasti menossa parempaan suuntaan. Edelleen Retu pyristelee vastaan paikalla oloa ja sitten sen täytyy vinkaista vähintään joka kolmanen kynnen kohdalla, vaikka se tapahtuma ei todellakaan tee ollenkaan kipeää koiralle. Eihän se edes tunne mitään, sama asia kuin leikkaisi omia (siis ihmisen) kynsiään. No ehkä tästä asiasta päästään yli ajan ja tottumuksen kanssa. :)

Retu on nukkunut nyt viikolla yksin täälä huoneessa. Ovi on jätetty raolleen ja kuulemma on ihan tyytyväisenä nukkunut aamuun asti. Viime yönä oli sitten tullut takapakkia ja Retu oli ruvennut 4 aikaan yöllä ulvomaan ja haukkumaan. Hetken olivat vanhempani sitä kuunnelleet, mutta eivät sitten viittineet pitää koko taloa hereillä loppu aamuyötä (asumme siis kerrostalossa ja tuo koiran metelöinti kuuluu etenkin yöllä hienosti koko taloon). Äiti oli sitten kuulemma mennyt nukkumaan sänkyyni loppu yöksi. Tosi kurja antaa periksi, mutta me saadaan häätö täältä asunnosta, jos tuo pentu rupeaa joka yö yksin ollessaan pitämään koko taloa hereillä. No nyt ei sitten ole tuotakaan ongelmaa, minä kun nukun nyt yöni kotona.

Näin tällä kertaa! :)