Aivan, sunnuntaina sitten se tapahtui. Minä kun oli aivan varma ettei Retu tule järveen, mutta kyllä se tuli! Minä kahlasin edellä ja Retu tuli perässä. Uimaan asti se ei mennyt, mutta kyllä sillä maha kastui jo ihan reippaasti. Vaikka edelleen Retun ilme kyllä näytti siltä kuin se olisi miettinyt: "Hei mitä tää juttu oikein on, määhän kastun täälä... Mutta kai määkin, kun sääkin." :)

Ja nyt me ollaan opeteltu uusi temppu. Se on ihan helppo, mutta sen opettelemiseen meni 10min! Temppu on siis "kummassa kädessä" eli laitan toiseen käteen namin ja Retun pitää läpsäistä tassulla sitä kättä minkä haluaa aukeavan. Jos siinä kädessä mitä se läpsäyttää on nami, niin tietysti se saa sen, mutta tyhjästä kädestä ei tule mitään. Ja todellakin, Retulla meni 10 min siihen kun se oppi, että sen pitää läpsäistä tassulla kättä, jotta se saa sen auki. Vitsi mikä koira. :D

Ja sitten me ollaan harjoiteltu seisomista, maahanmenoa, istumista ja katsetta. Retu tietää jo hienosti mitä "katso" tarkoittaa. Kun sille sanoo "katso", niin se tapittaa silmiin niin kauan kunnes annan sille namin. Maahan meno sujuu jo ihan kelvollisesti. Hieman se vielä kestää, kun Retu ei ihan heti aina muista mitä sen pitikään tehdä, kun sanotaan "maahan". Ja seisominenkin on ihan kelvollista. Reeniä vain niin maahan menosta ja seisomisesta tulee oikein hyviä. :) Ja istuminen onkin sitten jo tuttu juttu ja Retu istuu 90% aina kun sille sanoo istu. Ja liikkeitä harjoitellessa olen myös opettanut Retulle siinä ohella käsimerkit moisiin liikkeisiin. Kun minusta tuntuu siltä, että koirat oppivat käsimerkit paremmin, kuin käsky sanat. Mutta lisää reeniä vain!

Ollaan nyt oltu eilis aamu 4:stä asti kaksin Retun kanssa, kun vanhempani ja pikkuveljeni ovat Virossa. He tulevat tänään 12 maissa illalla. Retua on käynyt yksi kaverini moikkaamassa ja antamassa ruoan nyt molempina päivinä päivällä, kun minä olen töissä ja 9 tuntia yksinoloa on vielä vähän turhan paljon noin pienelle pennulle (omasta mielestäni). Ja kun Retu saa päivä ruoan yleensä 13-14 välillä ja minä olen kotona vasta puoli 4 aikaan, niin Retu sai sitten ruoankin ajallaan. Kuulemma ihan on hyvin mennyt hoitajalla ja Retulla. :)

Ja nyt Retu onkin sitten oppinut avaamaan tuon portin tuosta ovelta. Kun siis huonettani ympäröi 8 palaa 70x90cm kompostiverkkoa ja yksi pala on sitten ovella porttina, ettei aina tarvitse laittaa huoneen ovea kiinni, kun koiran jättää huoneeseen. No tänään päivällä se oli ilmeisesti saanut portin itse auki, hoitaja kun soitti minulle että: "Pitikö tuon koiran olla huoneessa?" johon sitten ilmoitin että kyllä. "Aijjaa, no se tuli mua ovella vastaan, että se on varmaan päässy sit portin takaa pois." Ei ollut  saanut onneksi mitään pahaa aikaiseksi, mitä nyt minun yksistä kengistä oli pohjallista syönyt ja eteisen mattoa purkanut langoista... Mutta onneksi minun kenkäni ja nuo eteisen matot ovat menossa roskiin tämän kesän jälkeen, niin ei harmita Retun tuhotyöt. ;D Täytyy nyt varmaankin sitten tehdä joku viritys tuohon porttiin, ettei koira karkaa yksin ollessaan. Kun nyt on ollut noita kuumia ilmojakin, niin sehän saa lämpöhalvauksen, jos sen  jättää koko päiväksi vain yhteen huoneeseen oven taakse. Mutta ehkä minä jotain keksin.

Ja lauantaina tuli ostettua Retulle taas tavaroita. Apteekista haimme korvanputsaus ainetta, matokuurin ja ötökkä pannan. Ötökkä panta on Retulle juhannusta varten kun se menee 3 päivksi sukulaisten möikke vanhempieni mukana. Jos ei sitten ötökät niin paljoa kiusais. Ja korvat puhdistettiin (lähinnä vain kokeeksi) ja koira sai matolääke annoksen iltaruokaan. Korvien putsaus oli ehkä vähän kummallista, mutta se sujui kuitenkin ihan hienosti. Ja mtokuurikin meni tuosta noin vain alas ruoan mukana! Ei tainnut edes huomata, että sielä oli jotain ylimääräistä.
Ostimme Retulle myös turvavyöt ja punkinpoistajat. Turvavyöt olivatkin sunnuntaina jo koeajossa, ja Retun mielestä oli kovin kiva nukkua takapenkillä valjaissa. Tuo kuljetusboxi kun tuntuu olevan kamalan kuuma hellepäivinä, niin mukavampi koiran olla autossa, kun on vähän viileämpi ja hieman enemmän tilaa liikkua.

Lauantaina leikattiin myös kynnet ja tällä kertaa se sujui upeasti! Retu ei rimpuillut ollenkaan ja oli ihan hiljaa paikallaa, kun minä leikkasin kynsiä ja pikkuveljeni piti vähän koirasta kiinni. Hieno mies. :)

Ensi viikon maanataina meillä onkin sitten aika kunnan eläinlääkärille ja ohjelmassa on ensimmäinen rokotus ja siinä samalla Retu sirutetaan. Viimeistään varmaankin silloin sitten kirjoittelen tänne. :)