No nyt en sitten olekkaan kerinnyt kirjoittamaan tänne blogiin lauantaista ja sunnuntaista ollenkaan. No parempi myöhään, kun ei milloinkaan.

Pääasiassa molempina päivinä Retu nukkui paljon, riehui paljon ja söi vähän vaihtelevalla ruokahalulla. Välillä se ei syönyt kuin sen verran, että suu tuli täyteen ja sitten olikin jo maha muka täynnä. Ja välillä sitten taas syötiin kuppi lähes tyhjäksi asti... No mutta pääasia on, että poika joka tapauskessa söi. :)

Ulkoiltua tuli myös jonkin verran. Remmissä kulkeminen on jo mallikelpoista, Retu ei kisko ja se aika hyvin seuraa mukana tai edellä. Eilen oli meillä isäni vanhemmat käymässä ja toivat mukanaan pienen koiran valjaat. Ne ovat oikein mainiot ja mahtuvat hienosti päälle. Kasvun varaakin valjaissa on, säädöt ovat nyt niin pienellä kuin ne oli mahdollista laittaa. Ja nyt ollaan jonkin verran kävelty vapaanakin ulkona. Eilen illalla käveltiin Retun kanssa kaksin melkoisen pitkä lenkki (pitkä lenkki siihen nähden, että koira on 8vk ikäinen ja sillä on lyhyet jalat, todellisuudessa matkaa kertyi yhteensä varmaankin sellaiset puoli kilometriä...) niin, että Retu sai olla melkein koko matkan vapaana. Hienosti poika seurasi mukana koko ajan, mutta sen verran jännää kuitenkin taisi olla, että sisällä raaski vasta pissata. :D Myöskin ulkonta syönti on tullut mukaan kuvioihin. Ruoho näyttää maistuvan, myöskin jäniksen papanat ja savikokkareet ovat hyviä, kuivia lehtiä ja pikku kiviä unohtamatta. No, eiköhän tuon saa kitkettyä pois.

Ollaan Retun kanssa myös pikkasen harjoiteltu istumista ja luokse tuloa ja vähän tapailtu maahanmenoa. Istua se osaa jo todella mallikkaasti (siis niin mallikkaasti kuin parin päivän harjoittelulla voi vain osata), kuten myös luokse tulo, joka on varsin vauhdikas ja iloinen! Maahanmeno on onnistunut niinä parina kertana kun sitä on harjoiteltu. Se menee jo vahvasti "sinne päin", nyt pitäisi sitten reenata sitäkin aina silloin tällöin. Ajattelin, että luokse tulo ja istuminen olisivat nyt ens alkuun ne pää jutut mitä harjoitellaan ja annetaan muiden juttujen sitten olla vielä vähän vähemmällä harjoiteelulla vielä. Olen nyt antanut ruokakupinkin Retulle niin, että ensin pitää istua, sitten tulee ruoka. Se tajusi asian parin kerran neuvomisen jälkeen ja tänä aamuna se jo ennen kuin kerkesin sille edes mitään ilmoittaa niin pyllähti maahan kun katsoin sitä. Tiedä sitten oliko se vahinko, vai ymmärsikö jo homman noin nopeasti. Mutta evätkös russelit ole nopeita oppimaan? ;)

Tässä kohti on pakko vähän harmitella, kun yritin netistä etsiä kesällä alkavia pentu-toko ryhmiä tästä Kangasala - Tampere suunnalta. Ilmeisesti vasta ihan loppu kesästä alkaa seuraavat ryhmät ja minä en silloin sitten enää oikein pääse kuin viikonloppuisin reenaamaan. Tietysti jos syksyllä sitten olisi Pälkäneellä jotakin tokojuttua, kun muutan koiran kanssa serkulleni 6:ksi viikoksi navettaharjoitteluni ajaksi. Ja kun serkunkin pitäisi oman koiransa kanssa päästä jonhonkin reenaamaan niin, että olisi muita koiria ja joku vähän ohjeistamassa niitä juttuja. No mutta täytyy nyt tarkkailla asiaa. Vihjeitä tietysti saa laittaa kesän Tampereen seudun pentu-tokoista ja syksyn Pälkäneen seudun pentu-tokoista! :)

Yöt ollaan nukuttu oikein hienosti. Tokana yönä, eli pe-la yönä, ei tarvinut kuin kerran vähän rapsuttaa yön aikana ja nyt nämä kaksi viimeistä yötä (la-su ja su-ma) ollaan nukuttu ihan aamuun asti. Siinä puoli 7 aikaan on Retu herännyt, kun isä on lähtenyt töihin (sunnutainakin).

Lauantaina Retu kävi tosiaan piipahtamssa tallilla, kun äiti tuli minua hakemaan ratsastus tunnilta. Kovasti hepat kiinnostivat poikaa, saa nähdä millainen tallikoira siitä oikein tuleekaan. ;D

Ja eilen Retu oli yksin n. puolitoista tuntia, kun kävimme äiten ja pikkuveljen kanssa kaupassa ja kirpputorilla. Lähdimme niin, että Retu oli nukkumassa ja kun tulimme, niin se oli ihan hiljaa, varmaankin oli juuri herännyt. Eli ei taida olla meidän pojalla tuon yksinolonkaan kanssa juuri ongelmia. On meillä reipas lapsi!

Kirjoittelen taas kuulumisia tässä viikoon aikana. :)