Eilen ilmottauduin Retun kanssa Trainer's Choice:n pentukurssille. Kouluttajana kurssilla toimii Tommy Wirén. Melko hintava kurssi on (120€), mutta eiköhän se ole sen arvoista. Ainakin Trainer's Choice:n kotisivut vakuuttivat. No, maanantaina on edessä ensimäinen kerta; 2,5 tunnin luento, sen jälkeen on vielä 4 käytännönkertaa. Traine's Choice:n kotisivuille voit klikata itsesi tästä.

Juhannuksena Retu olikin vanhemopieni ja pikkuveljeni kanssa mökillä pari pivää. Auto matkat olivat kuulemma menneet hienosti nukkuessa (matka kestään n. 3 tuntia suuntaansa) ja mökillä Retu oli ollut oikein kiltisti. Kun palasivat kotiin, oli Retu koko sunnuntai päivän ja vähän maanatainakin vielä rauhallinen riehakkaan mökkireissun jäljiltä.

Nyt viikolla ollaan reenattu taas. Seisominen sujuu hienosti, siihen olen aika paljon panostanutkin tulevia näyttelyitä ajatellen. Maahan menokin onnistuu jo, pelkkä käsimerkki riittää ja koira on maassa. :) Kokeilin myös "ei ota" käskyä, eli laitan namin maahan, sanon "ei ota" ja koira ei silloin saa ottaa namia maasta. Muutaman toiston jälkeen Retu ei käskyn jälkeen enää aikonutkaan koskea namiin. Ainoa vaan, ettei se meinaa ottaa namia ollenkaan sitten siitä, edes silloin kun se on vapautettu käskystä. Retu on hienosti oppinut myös, että ruokakupille pääsee vasta, kun istuu paikallaan ja katsoo ensin silmiin ja sitten luvan saatuaan se saa mennä kupille.

Mutta ei tässä sen enempää. Kirjoittelen taas kun kerkeän. :)